Varkenshouderij

Nieuws

België: aantal AVP-gevallen naar 457

Het totale aantal wilde zwijnen met Afrikaanse Varkenspest (AVP) in zuidelijk België staat na afgelopen week op 457.

In de eerste maand van februari werden relatief veel wilde zwijnen met AVP aangetroffen in het besmette gebied in de provincie Luxemburg. In het laatste rapport van de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE) staat dat er tussen 29 januari en 7 februari in totaal 52 besmette dieren werden gevonden. Alle dieren bevonden zich in de kernzone die nauwgezet in de gaten wordt gehouden. 50 werden dood aangetroffen; bij 2 geschoten dieren werd ook AVP gevonden. Die 2 werden dicht tegen de noordrand van de kernzone geschoten, vlakbij het dorp Orsinfaing. Deze vondst baart enige zorgen, omdat deze 3,5 kilometer ten noorden van de laatst bekende vindplaats was.

Of registreer je om te kunnen reageren.