Varkenshouderij

Nieuws

Danish Crown verstrekt kredieten voor stalbouw

Danish Crown wil de bouw van nieuwe varkensstallen in Denemarken stimuleren door kredieten ter beschikking te stellen.

Het concern reserveert daarvoor € 27 miljoen. Als de beschikbare kredietruimte volledig wordt benut, vergroot dat de productiecapaciteit met 1,2 miljoen vleesvarkens per jaar. Dat heeft het concern donderdag 28 november laten weten.

Varkenshouder kan tot € 87 per varkensplaats lenen

De leveranciers kunnen € 87 per varkensplaats lenen. In de meeste gevallen komt dat overeen met 20% tot 25% van de bouwinvestering, zegt het concern.

Danish Crown kampt met teruglopende vleesvarkensleveranties. Circa 10% van de slachtcapaciteit wordt niet benut. Veel varkenshouders met investeringsplannen voor stallen hebben moeite om de financiering op reguliere wijze rond te krijgen. Met dit initiatief hoopt het bedrijf de tendens te keren.

Of registreer je om te kunnen reageren.