Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse Tümmel doet ervaring op met Improvac

Boerenorganisaties in 4 Noord-Duitse deelstaten willen komend voorjaar de resultaten hebben van 100.000 beren die zijn behandeld met Improvac.

Ze willen cijfers verzamelen over de mest-, slacht- en verwerkingseigenschappen van beren die zijn behandeld met dit vaccin tegen berengeur. Het gaat wel moeizaam om slachterijen te vinden die Improvac-beren willen verwerken, zo schrijft het Duitse Wochenblatt.

Eerste resultaten hoopvol

Vleesverwerker Tümmel in Schöppingen daarentegen is wel bereid mee te werken aan de proef met immunocastratie. Tümmel heeft tot dusver 400 behandelde beren geslacht en wil er dit jaar nog 3.500 verwerken.

De eerste ervaringen met de Improvac-beren zijn hoopvol, zeggen de producenten. Veel beter dan eerder Duits onderzoek uit 2013, waarbij Improvac-beren slecht uit de bus kwamen, onder meer op gebied van vleeskwaliteit.

Eén reactie

  • arkova

    hoe zit het met residuen in het vlees

Of registreer je om te kunnen reageren.