Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Tweede Kamer wil snelle aanpak biggensterfte

De Tweede Kamer wil dat er met spoed maatregelen worden genomen om de hoge biggensterfte aan te pakken.

Met meerderheid werd een motie van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot aangenomen, die de minister vraagt om binnen 2 maanden met de sector een plan van aanpak op te stellen om de biggensterfte substantieel te verlagen. CDA, VVD en Partij voor de Dieren steunden de motie niet.

Benchmarksysteem

Minister Carola Schouten van landbouw benadrukte tijdens het debat al dat ze vooral vindt dat de sector met een plan moet komen. “Anders ben ik weer degene die vindt die dat vindt en dan kan de rest een beetje achterover leunen”, zei ze tijdens het debat. Schouten wil samen met de sector aan de slag om met een benchmarksysteem tot een lagere biggensterfte te komen. Een motie van SP-Kamerlid Frank Futselaar, die ook vraagt om maatregelen, maar ook vindt dat varkenshouders bij wie de biggensterfte te hoog blijft maatregelen moeten nemen, haalde eveneens een meerderheid.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Ze vinden nogal wat.

 • Gevalletje van de beste stuurlui

 • Alco

  Holle vaten klinken het hardst.

 • niet

  vertel ze even wat de uitval bij wilde zwijnen is!!! Altijd alles moet beter maar een fatsoenlijke boterham verdienen nee hoor dat hoort er niet bij!!!

 • john***

  dag biologische varkenshouderij, dag vrijloop kraamhokken.

 • Knor 10

  Laat Tjeerd de groot maar eens een jaar zeugen houden, zal het uitvalspercentage nog wel flink stijgen! Lekker handig schoppen zo!

 • Gerard Groot Koerkamp

  Voortplanting
  Tasmaanse duivels werpen zo'n 20-30 jongen per keer, in hun buidel is er echter maar plaats voor 4 dieren, waardoor de rest sterft.[10] Van de 4 overlevende jongen overleeft er maar 1 het eerste jaar.

  Dit vond ik:Zo gaat het in de natuur.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.