Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Denemarken begint aanleg anti-zwijnenhek

Denemarken begint maandag 28 januari met de bouw van een hek op de grens met Duitsland.

Dat moet wilde zwijnen buiten de deur houden en voorkomen dat Afrikaanse varkenspest (AVP) zich door de dieren in Denemarken verspreidt en de belangrijke varkenssector treft.

70 kilometer lang

De eerste paal voor de grensafsluiting gaat maandag bij de plaats Pattburg de grond in. Verwacht wordt dat in de loop van het jaar de hele 70 kilometer lange landgrens tussen Denemarken en Duitsland van een 1,5 meter hoge barrière is voorzien.

Omstreden onder natuurbeschermers

De bouw is omstreden onder natuurbeschermers. Die vrezen dat de omheining ook wolven, otters en bepaalde jakhalzen zal beperken in hun bewegingsvrijheid. Critici betwijfelen of het hek de wilde zwijnen wel zal tegenhouden. Gevallen van varkenspest zijn eerder in Oost-Europa vastgesteld en in september ook in België.

Laatste reacties

  • ,

    Geen shut down in Denemarken?

  • C. Kulling

    De natuur heeft vrijheid nodig voor een gezonde ontwikkeling en niet nog meer beperking door de mens. Minder vrijheid betekent meer inteelt en we weten waar dit naartoe leidt.

  • farmerbn

    De Fransen hebben ook al een prachtig hek gemaakt bij de grens met Belgie. Daarnaast enorm veel jagers opgeroepen om zwijnen te schieten. Voor extra motivatie zelfs een bonus van 100 euro per geschoten zwijn. Het is duidelijk dat Denemarken en Frankrijk geen varkenspest willen en dat er in Nederland wel mensen zijn die dat niet zo erg vinden. Erg triest eigenlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.