Op parkeerplaatsen langs Duitse snelwegen staan waarschuwingsborden om geen etensresten weg te gooien. POV pleit ervoor om dit ook langs Nederlandse snelwegen te plaatsen. - Foto: Judith Waninge VarkensNieuws

POV pleit voor AVP-borden op parkeerplaatsen

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) pleit voor het plaatsen van borden op parkeerplaatsen om te waarschuwen voor de risico’s van het overbrengen van Afrikaanse varkenspest.

Dat laat voorzitter Ingrid Jansen weten. Het meebrengen van voedingsmiddelen en vooral vleeswaren door chauffeurs uit landen waar Afrikaanse varkenspest heerst, is een van de risico’s voor het overbrengen van het virus. De Duitse overheid heeft borden geplaatst op de parkeerplaatsen langs de snelwegen.

De POV pleit voor een vergelijkbare aanpak in Nederland en wil dat er net als in Duitsland borden worden geplaatst bij parkeerplaatsen en rustplaatsen voor internationale chauffeurs om geen meegebrachte voedingswaren achter te laten.

Op parkeerplaatsen langs Duitse snelwegen staan waarschuwingsborden om geen etensresten weg te gooien. POV pleit ervoor om dit ook langs Nederlandse snelwegen te plaatsen. - Foto: Judith Waninge

Op parkeerplaatsen langs Duitse snelwegen staan waarschuwingsborden om geen etensresten weg te gooien. POV pleit ervoor om dit ook langs Nederlandse snelwegen te plaatsen. – Foto: Judith Waninge

Deze week heeft de POV samen met de vleesverwerkende sector (COV) het ministerie van landbouw (LNV) verzocht om gerichter informatie te verstrekken aan de vrachtwagenchauffeurs. Het gaat dan met name om het achterlaten van voedselresten op de parkeerplaatsen en in de omliggende natuur.

De belangenorganisaties hebben bij LNV aangedrongen op het feit dat het van belang is er voldoende prullenbakken op de parkeerplaatsen dienen te zijn, ongedierte-bestendig moeten zijn en voldoende vaak geleegd dienen te worden.

De Duitse overheden zijn structureel bezig met bovenstaande zaken. COV en POV dringen erop aan dat ook de Nederlandse overheid hier op korte termijn vergelijkbare acties uitvoert.

Beheer
WP Admin