Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

EU slacht 2,7% meer varkens in eerste helft 2018

In Nederland steeg het aantal slachtingen met 5,5% naar 7,9 miljoen.

In het eerste halfjaar van 2018 zijn er in de EU 129.782.000 varkens geslacht. Dat is 2,7% meer dan in het eerste halfjaar van 2017. Dat heeft het Europees statistisch bureau, Eurostat, naar buiten gebracht.

Duitsland slacht minder varkens

De meeste EU-landen hebben meer varkens geslacht. In enkele landen, waaronder Duitsland, is er minder geslacht. Duitsland slachtte 0,8% minder varkens: 28,4 miljoen tegen 28,6 miljoen vorig jaar in dezelfde periode. De Duitse productie staat onder druk onder invloed van wet- en regelgeving voor milieu en welzijn. Ook de import van levende slachtvarkens daalde.
Lees verder onder de grafiek.

Nederland plust 5,5%

Spanje slachtte 6% meer varkens; 26,6 miljoen tegen 25,1 miljoen een jaar eerder. In Nederland steeg het aantal slachtingen met 5,5%: 7,9 miljoen tegen 7,6 miljoen vorig jaar. In Denemarken lag het aantal slachtingen 3,7% hoger op 8,9 miljoen slachtingen. Polen, land in opkomst, slachtte 11,4 miljoen dieren, 5,7% meer dan vorig jaar.

Eurostat heeft ook de productiecijfers in tonnen berekend. Het statistiekbureau komt dan uit op een productie van 12.033.000 ton, 3,7% meer dan vorig jaar. Dat betekent dus dat de karkasgewichten hoger zijn dan vorig jaar.

Lees ook: Nederlandse slachterijen verwerken meer varkens

Laatste reacties

  • harm.p22

    Bullshit allemaal stemmingmakerij er ligt nog steeds geen varkensvlees op de vuilstort

  • veldzicht

    Ondanks de hetze tegen de vleesproductie toch 2.7 % meer varkens geslacht! vreemd ,ondanks de jubel verhalen over vleesvervangers en ander nepvlees en doem verhalen voor het milieu met betrekking van de vleesproductie heeft het maar weinig invloed op de vleesconsumptie.Volgens mij geloven de mensen het ,terecht, allemaal niet zo erg.

Of registreer je om te kunnen reageren.