Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Jansen en Douma stappen op bij POV

Voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma leggen in november hun functie neer bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).

Dat gebeurt tijdens de algemene ledenvergadering van de POV, die dit najaar op de agenda staat.

In het persbericht staat dat met de vorming van de POV bereikt is dat Jansen voor ogen had. Namelijk een belangenbehartiger voor de varkenshouderij. Dat is gerealiseerd en de POV staat als een huis, volgens Jansen en Douma.

Lees verder onder de foto.

Douma en Jansen. De POV raakt in een klap haar voorzitter en vicevoorzitter kwijt. - Foto: Foto: Van Assendelft Fotografie
Douma en Jansen. De POV raakt in een klap haar voorzitter en vicevoorzitter kwijt. - Foto: Foto: Van Assendelft Fotografie

Problemen varkenshouderij

Dat wil niet zeggen dat de varkenshouderij geen problemen meer kent. De maatschappelijke discussie over de sector gaat door en de financiële positie van de varkenshouder is vaak te zwak, betoogt Jansen in het persbericht. Desondanks ziet zij toekomst voor de varkenssector, mits deze kritisch naar zichzelf durft te kijken en goed luistert naar signalen uit de buitenwereld.

Vertrek niet verwacht

De overige leden van het dagelijks bestuur van de POV zijn verrast door het besluit van Jansen en Douma. Zij hadden hun vertrekt niet verwacht.

Jansen en Douma kondigen nu hun vertrek aan, zodat er tijd is op zoek te gaan naar opvolgers. De varkenshouders kunnen dan tijdens de ledenvergaderingen in november hun steun geven aan 2 nieuwe bestuurders.

Laatste reacties

 • .....

  Jammer het was zo'n leuk stel

 • kloot

  te weinig verstand en veel commentaar daar heb je niks aan

 • beekberghoeve1

  geld op vreters kunnen beter op stappen

 • yep

  Ze laten wel een verschrikkelijke puinhoop achter bij de toekenning van de Mestverwerking subsidie, zouden ze daarom opstappen en de klus niet afmaken? Bang voor bestuurlijk wanbeleid?

 • gjh

  jammer die Jansen wist en deed veel !!

 • Vhouder

  een varkens geluid ? je kan ook zeggen terug bij af

 • piethermus1

  Goh! Wat had Wien met zijn NVV toch een succes.... Van 20000 varkensboeren toen naar nu 4000, waarvan de helft niet echt op zichzelf bezig is. De NVV was leuk om stoom af te blazen, maar heeft eigenlijk weinig bereikt, behalve de hakken in het zand zetten. Het is verloren tijd gebleken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.