Varkenshouderij

Nieuws

DanBred en Klasse Ki breiden samenwerking uit

De Deense fokkerij-organisatie DanBred en Klasse-KI versterken hun samenwerking. Dit melden beide bedrijven in een persbericht.

Klasse-KI heeft al 150 DanBred-beren op stal liggen en neemt nu de wereldwijde verspreiding van genetica voor zijn rekening. “Door deze samenwerking verzekeren we ons ervan dat we voldoende van de beste Deense beren op stal hebben staan”, stelt Stefan Derks, directeur van Klasse-KI.

Groter afzetgebied en meer investeringsmogelijkheden

Met de joint venture richt het Nederlandse bedrijf zich sterker op de export. Momenteel is Klasse-KI actief in 10 tot 15 landen, samen met DanBred krijgt het bedrijf toegang tot zo’n 40 landen. Door de samenwerking kunnen beide bedrijven optimaal inspelen op strenge buitenlandse eisen.

Voor Klasse-KI betekent de joint venture ook dat er meer investeringsmogelijkheden ontstaan. Zo wordt een nieuwe stal met plaats voor 300 DanBred-beren, waarvan 150 DanBred-fokberen, gebouwd. Deze stal moet over een jaar in productie zijn. Naast uitbreiding wordt er met de nieuwe stal ingestoken op optimalisatie van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.