Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Financiële ondersteuning bij overgang naar HyCare

Rabobank, MS Schippers en Van Loon Group hebben gezamenlijk een investeringsfonds opgericht.

Met deze samenwerking in een fonds wordt varkenshouders financiële ondersteuning aangeboden in de overgang naar HyCare. Het investeringsfonds biedt de mogelijkheid om onder gunstige voorwaarden investeringen te doen en die later terug te betalen.

Op dinsdag 3 juli hebben René Coppens, Programmadirecteur Vitale Varkenshouderij Rabobank, Roland van Loon, Technisch Directeur van Van Loon Group en Mark Schippers, Directeur en mede-eigenaar van MS Schippers hun handtekening onder het investeringsfonds gezet.

HyCare-aanpak

De HyCare-aanpak richt zich op een optimale hygiëne en hygiënemanagement in de stallen om zo de diergezondheid en het dierenwelzijn structureel te verbeteren.

René Coppens over het investeringsfonds: “Het biedt voordelen voor zowel de varkenshouders als de varkens. Het is daarom een mooie stap die perfect past bij onze missie ‘Growing a better world together’.”

Ook Mark Schippers is een groot voortstander van de HyCare aanpak: “Uit een eerder uitgevoerde HyCare-pilot in 2016 bij vier vleesvarkenshouders is al gebleken dat varkens gezonder zijn en dat er preventief en correctief nog slechts in een enkel geval antibiotica gebruikt wordt. Dat komt hun leefomgeving dus ten goede. Ook verbetert de werk- en leefomgeving voor de varkenshouders en verzorgers enorm.”

Laatste reacties

 • massy

  Dat ze met elkaar zelf op deze manier varkens gaan houden kunnen ze laten zien wat het oplevert.

 • Wisegay

  De periferie heeft nog steeds oogkleppen op.......

 • WGeverink

  Ik zou meteen een stapje verder willen gaan. Ziektes zijn de reden waarom het HICare systeem uitgevonden is. Waarom zou een boer investeren in gezondheid als hij daarna meer schulden en nog steets dezelfde zieke varkensstapel heeft? Veel varkensstapels zijn voor vele tientallen jaren of mischien wel honderd jaar of langer onafgebroken op het bedrijf geweest. De gezondheidsstatus van de varkens is daarmee de enige factor die op veruit de meeste bedrijven sinds grootvaders tijd nooit gemoderniseerd is. Investeer in het aanpassen van het bedrijf zodat in dezelfde relatief simpele gebouwen een splinternieuwe varkensstapel met een hoge gezondheidsstatus gezond gehouden kan worden.

 • tewe

  Inderdaad Massy en er staan genoeg bedrijven te koop

Of registreer je om te kunnen reageren.