Varkenshouderij

Nieuws 4 reactieslaatste update:12 mei 2018

Beursprijs varkens herstelt

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens stijgt deze week met 3 cent naar € 1,31 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is de helft van de prijsverlagingen in de afgelopen twee weken weer teniet gedaan.

De Boerenvarkensprijs gaat voor de komende week met 1 cent omhoog naar € 1,44 per kilo. Vorige week werd deze notering nog met 5 cent verlaagd naar € 1,43 per kilo.

In Duitsland stabiliseerde de markt zich midden in de week. De Vereinigungspreis en de noteringen van de grote slachterijen bleven onveranderd op € 1,37 per kilo geslacht gewicht. Later in de week trok de markt weer wat aan.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) onderstreept dat de stemming in de markt iets verbeterd is. Alle varkens werden tijdens deze veiling verkocht voor weer een betere prijs dan eerder in de week. Het gemiddelde prijsniveau steeg tijdens de veiling van vrijdag 11 mei met 4 cent naar € 1,46 per kilo. Daarmee ligt deze prijs 9 cent hoger dan de Vereinigungspreis (€ 1,37 per kilo geslacht gewicht). Een dergelijk prijsverschil biedt zicht op herstel, want bij een gat van 5 cent wordt normaal gesproken uitgegaan van stabilisatie in de markt. Bovendien is in de markt te merken dat de kooplust van de grote slachterijen aantrekt, waardoor het aanbod minder groot lijkt dan de vraag.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • adriemulders

  nou nou, ze doen wel ruig hoor!!,waarom niet +6 gedaan heren.
  in duitsland gaat er komende week een stuiver op.en dat weten jullie toch ook wereldse heren...

 • vikkens

  1tot 2stuivers erbij

 • qwertyuiop

  van de boerenprijs klopt weer niets van of zie ik het niet goed?
  1.43 +1 cent = 1.44 (er staat hierboven 1.46)
  weg met die prijs waar niemand op handelt !!

 • john.ramaker1

  @qwertyuiop wordt aangepast. Voor de duidelijkheid Boerenvarkensprijs is met 1 cent gestegen van €1,43 naar €1,44 per kilo. €1,46 is de gemiddelde prijs op de Duitse varkensveiling.

Of registreer je om te kunnen reageren.