Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Stilleggen slachterij Hilckmann was onterecht

De NVWA heeft slachterij Hilckmann op 14 oktober 2015 onterecht stilgelegd.

Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven in een uitspraak op 29 maart. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde de activiteiten van de slachterij stil vanwege bezoedelingen van een aantal karkassen. Daarmee voldeed de slachterij niet aan de nultolerantie voor verontreiniging op karkassen en het uitvoeren en handhaven van de HACCP-procedures, volgens de dienst.

Overheid moet proceskosten vergoeden aan Hilckmann

Het College stelt dat bezoedelingen op karkassen niet betekenen dat de HACCP-procedures van de slachterij niet op orde zijn en dat overtredingen zijn gepleegd. De overheid moet het griffierecht van € 334 en proceskosten voor een bedrag van € 2.004 aan Hilckmann vergoeden.

Daarnaast oordeelt het College dat het feit dat Hilckmann sinds 2016 niet meer slacht niet ter zake doet. Het bedrijf heeft belang bij een uitspraak om een vergoeding te vorderen voor mogelijke gevolgschade door de onterechte sluiting.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    Dus de nvwa word weer op de vingers getikt.

  • koestal

    De NVWA trekt zich nergens van aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.