Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

China import 7% minder varkensvlees

China importeert dit jaar 7% minder varkensvlees dan in 2017.

Analisten van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwachten dat het totale importvolume in 2018 rond de 1,5 miljoen ton uitkomt. De importbehoefte daalt onder invloed van de toenemende binnenlandse productiecapaciteit op grote industriële bedrijven. USDA verwacht dat de Chinese varkenshouderij dit jaar zo’n 54,75 miljoen ton varkensvlees produceert. Dat 3% meer dan in 2017.
Artikel gaat verder onder de foto

Nieuwbouw van een zeugenbedrijf in China. De binnenlandse productie stijgt met 3%. - Foto: Henk Riswick
Nieuwbouw van een zeugenbedrijf in China. De binnenlandse productie stijgt met 3%. - Foto: Henk Riswick

Druk op prijs varkensvlees China

Dat zet de prijs van varkensvlees in China verder onder druk. Aangezien de prijs een grote invloed heeft op het koopgedrag van Chinese consumenten, verwachten de Amerikaanse analisten dat de consumptie van varkensvlees toeneemt. De stijging zal echter beperkt zijn omdat de varkensvleesconsumptie al op een hoog niveau ligt in China. USDA verwacht dat de consumptie met ongeveer 3% stijgt naar ruim 56 miljoen ton.

EU belangrijkste leverancier varkensvlees

De Europese Unie (EU) is de belangrijkste leverancier van varkensvlees. Tweederde van de Chinese import komt uit de EU. De Verenigde Staten (VS) zijn de derde grootste leverancier.

De extra heffing op Amerikaans varkensvlees zet Europese leveranciers in China weliswaar op een voorsprong, maar het verhevigt de concurrentie om andere exportmarkten.

Laatste reacties

  • Vhouder

    die foto is dat een varkensstal ??? hoeveel gaan er daar wel niet in. Mischien iets voor marriane thieme om een keer te gaan kijken

  • John*

    9 lagen van 1000 zeugen... net zoveel als mensen in een gemiddelde bijlmerflat.

Of registreer je om te kunnen reageren.