Varkenshouderij

Nieuws 13 reacties

Van Gemert keert POV en NVV de rug toe

Oud-voorzitter van varkenshoudersvakbond NVV en medeoprichter van producentenorganisatie POV Willie van Gemert breekt met beide organisaties.

Hij zegt zijn lidmaatschap op en stopt per direct met zijn adviseurschap aan beide organisaties. Hij noemt hiervoor meerdere redenen. Van Gemert kan zich niet vinden in de manier waarop het NVV-bestuur omgaat met de achterban. Ook noemt hij de onwerkbare situatie tussen hem en POV/NVV-voorzitter Ingrid Jansen omdat ze volgens Van Gemert geen vertrouwen in hem heeft en zijn integriteit in twijfel zou trekken.

Brabantse situatie

Verder kan Van Gemert zich niet vinden in de manier waarop de POV omgaat met de situatie in Noord-Brabant. “Ik neem het de POV kwalijk dat ze categorisch weigert om rekening te houden met de specifieke Brabantse situatie, de zwaarste provinciale eisen voor de varkenshouders en de hoogste lasten voor de varkenshouder, en een ZLTO die tevens eigenaar is van de Vion slachterijen waardoor conflicterende belangen ontstaan. Dit schreeuwt om aanvullende eisen/extra waarborgen”, schrijft de oud-NVV-voorzitter en medeoprichter van de POV in een toelichting. “Een varkens geluid is een goede zaak maar niet tot elke prijs.”

Willie van Gemert. - Foto: Tamara Reijers
Willie van Gemert. - Foto: Tamara Reijers

Lees ook: POV-factuur in april op deurmat

Redactie Boerderij

Laatste reacties

 • beversbv1

  blijkbaar heeft nog niemand gekeken naar de contributievoorstellen zoals er die nu voor liggen.
  anders had deze reactiepagina wel vol gestaan.

 • Ook zonder Willie gaat het leven gewoon door.

 • varkenshouder1

  @Beverbv1: Jawel ik wel. Ik ben het daar zeker niet mee eens en zullen hoe dan ook aangepast moeten worden. De grote jongens onder ons worden bespaard en het familiebedrijf betaald de volle mep

 • Vhouder

  zegt genoeg nvv moet zich schamen

 • beekberghoeve1

  klopt de NVV en de POV laten de oude op richters van de NVV en familiebedrijven nog maar zachtjes gezegd gewoon barsten

 • wimpy

  die zijn we mooi kwijt

 • massy

  wie ergens lid van is en denkt dat hij daar verder mee komt . vergeet het maar.

 • Wisegay

  Den haag heeft er jaren geduld voorgehad om de juiste mensen op de voor hun juiste plaats te krijgen en de echte agrarische bestuurders eruit te werken en mond dood te maken.

 • BW

  Ik hoor vaak roepen, BOER AAN HET ROER. Verder is de NVV achterban altijd voorgehouden dat POV de nieuwe NVV 2.0 zou worden. Nou, dat is de laatste tijd ver te zoeken. Ik heb echt het idee dat we alles door de strot geduwd krijgen. Nog even zo door besturen en we zijn weer helemaal terug bij af!!!

 • Tinus1

  Het heeft lang geduurd maar eindelijk kan de boerderij de POV gaan slopen. Jammer dat degene die daar altijd tegen gestreden heeft de aanleiding geeft. Maar in grote lijnen heeft willie gelijk. Volgens mij vraag jij niet om echte veranderingen maar om goede vastleggingen vooraf.

 • niet

  Het word een LTO club bestuurders met een goede gevulde portemonnee!! Zag het vanaf het begin al niet zitten. Ook raar dat veel oude bestuurders van de NVV het niet zo zien zitten. Alles is al beslist en word gewoon door gedrukt. Ben ook wel benieuwd wat de contributie word??

 • hans veghel

  het word tijd dat mevrouw jansen is in de spiegel kijkt wat ze voor schade aanricht met haar voorzitterschap

 • beekberghoeve1

  jansen vernietigd de oud nvv leeden met haar mooje praatjes

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.