Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

LTO aarzelt over samenwerking met POV

De vorming van een sectorale belangenbehartiger voor de varkenshouderij is nog geen gelopen koers.

Eerder al kwam het nieuws naar buiten dat de LLTB de samenwerkingsovereenkomst met de Producenten Organisatie Varkenshouderij niet tekent. De LLTB beschouwt de overeenkomst als een keurslijf dat de Limburgers alle autonomie ontneemt en waarbij onderling vertrouwen niet de basis vormt, maar regels.

Alle partijen willen samenwerken

Naast de LLTB dienen LTO-Nederland, LTO-Noord en ZLTO de overeenkomst te tekenen. Bij ZLTO laten ze doorschemeren zich te herkennen in de bezwaren die bij LLTB leven. LTO-Nederland wil niets kwijt over de overeenkomst omdat de onderhandelingen nog lopen. Niettemin geven alle partijen aan in beginsel voor samenwerking te zijn.

Eén reactie

  • reception

    Bij ZLTO hebben we aangegeven dat we één varkensgeluid belangrijk vinden en dat we daarnaar streven. In het proces hiernaartoe zijn er logischerwijze hobbels op de weg die we moeten nemen. Denk aan hobbels als de contributie en de samenwerkingsovereenkomst. Maar vanuit ZLTO streefden we en streven we nog steeds naar één varkensgeluid.
    Kim Roetert, ZLTO

Of registreer je om te kunnen reageren.