Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

VIN deelt undercoverbeelden uit varkensstallen

Varkens in Nood (VIN) brengt vandaag beelden naar buiten die in het geheim zijn opgenomen in varkensstallen.

Het gaat om stallen in Limburg en Noord-Brabant. VIN zegt dat uit de beelden overtredingen blijken en dat zij een handhavingsverzoek naar de NVWA hebben gestuurd. De opnamen tonen zieke en gewonde varkens, smerige hokken, dode biggen tussen levende dieren, gewonde varkens en dieren met abcessen. VIN stelt dat dit geen incidenten zijn; bij latere bezoeken bleek hetzelfde aan de hand te zijn.

Petitie voor controles

VIN zal een petitie starten om de overheid te bewegen werk te maken van controles op varkensbedrijven. Daarbij wordt verwezen naar De wet dieren, die volgens VIN niet wordt gehandhaafd.

Laatste reacties

 • farmerbn

  We wachten op beelden uit de Oostvaarders Plassen.

 • farmerbn

  Dat je 's nachts dode dieren aantreft tussen de andere is logisch. De boer mag toch ook op bed liggen? In ziekenhuizen heb je ook mensen met abcessen, zieken en gewonden. Vieze bedden zullen er ook wel zijn. Een varkensstal is eigenlijk hetzelfde als een ziekenhuis?

 • DJ-D

  Vorig jaar ook al. Als de ovp negatief in het nieuws komt. Komen de zogenaamde dierenvrienden met een undercover reportage.

 • Oké dan

  Verkiezings propaganda voor de Partij voor de dieren

 • B. Heeren

  Wanneer arresteren ze deze criminelen die ongevraagd inbreken ,is onze minister nu wel instaat om samen met minister van justitie deze mannen en of vrouwen te pakken . Valt dit ook onder fraude of is dit niet misdadig in de ogen van onze minister.

 • Bloemestein

  Moeten ze ook eens 's nachts in bejaarden tehuizen gaan filmen, hoeveel hulpeloze mensen liggen er dan in de stront?

 • DJ-D

  Schiet nog niet erg op met die petitie. Iedereen is blijkbaar druk met schnitsels eten op de wintersport.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.