Varkenshouderij

Nieuws

Tijssen nieuwe voorzitter van Coöperatie Topigs

De Coöperatie Topigs heeft dinsdag 11 december een nieuwe voorzitter benoemd: Mark Tijssen, varkenshouder in Roggel (L.).

Tijssen neemt het stokje over van John Lorist, die het bestuur verlaat na 17 jaar bestuurswerk waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter. Lorist heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Coöperatie Topigs, Topigs Norsvin en Varkens KI Nederland. Tijdens het voorzitterschap van Lorist is de fokkerijorganisatie Topigs gefuseerd met de Noorse Norsvin. Lorist is bij het aftreden benoemd tot erelid van Coöperatie Topigs.

Mark Tijssen, varkenshouder in Roggel (L.), is de nieuwe voorzitter van Topigs. - Foto: Bert Jansen
Mark Tijssen, varkenshouder in Roggel (L.), is de nieuwe voorzitter van Topigs. - Foto: Bert Jansen

Groot netwerk

Topigs ziet in Mark Tijssen een opvolger die zijn sporen heeft verdiend op bestuurlijk gebied en een groot netwerk heeft in de Nederlandse varkenshouderij. Tijssen, sinds 2015 al lid van het bestuur van Coöperatie Topigs, is tevens benoemd tot voorzitter van de Raad van Commisarissen van Topigs Group B.V.

De Coöperatie Topigs heeft ruim 1.000 leden, bestaande uit Nederlandse varkenshouders en is de moedermaatschappij van fokkerijorganisatie Topigs Norsvin en Varkens KI Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.