Varkenshouderij

Nieuws

Duitse zeugenprijs daalt 4 cent na breekijzeractie

Zowel de Vereinigungspreis voor zeugen als de notering van slachterij Westfleisch dalen 4 cent naar respectievelijk € 0,90 en € 0,80 per kilo geslacht gewicht.

De notering van slachterij Tönnies stijgt juist 5 cent. De breekijzeractie van vorige week, toen de Tönnies zijn zeugennotering 9 cent liet dalen, resulteert daarmee uiteindelijk in een -4 voor de traditionele verlaging vanwege het gedurende 2 weken wegvallen van een groot deel van de afzet naar de vleeswarenindustrie.

Nederlandse zeugennoteringen

De Nederlandse zeugennoteringen volgen de lijn die door de grootste afnemer van slachtzeugen wordt uitgezet. Tijs in Haarle liet zijn notering vorige week 5 cent dalen, maar doet er nu weer een cent bij en komt op € 0,66. Hellendoorn verlaagt de notering 3 cent naar € 0,77 per kilo. Vion volgt de duik van Tönnies verleden week en verlaagt met 9 cent naar € 0,91.

Of registreer je om te kunnen reageren.