Varkenshouderij

Nieuws

Ongehoord maakt stiekem opnamen in varkensstallen

Varkenshouders en de POV betreuren de aanpak van Ongehoord en roepen op tot een discussie.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij meldt dat actiegroep Ongehoord onlangs bij varkenshouders ongevraagd de stal in ging om opnamen te maken. Verwacht wordt dat Ongehoord de beelden binnenkort naar buiten brengt.

Duiding beelden

De POV biedt aan mee te kijken met de beelden en deze te helpen duiden. De beelden tonen namelijk een eenzijdig verhaal, stelt de POV. De producentenorganisatie en de varkenshouders nodigen belangstellenden tevens uit zelf te komen kijken in de varkensstallen en vragen te stellen.

POV wil discussie aangaan

De varkenshouders en de POV betreuren de aanpak van Ongehoord en roepen op tot een discussie. De aanpak van de actiegroep draagt volgens de POV niet bij aan de ontwikkeling naar een maatschappelijk verantwoorde varkenshouderij.

Eind vorig jaar kwam Ongehoord naar buiten met beelden uit pluimveestallen.

Lees het bericht van de POV met daarin tips om stalinbraken te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.