Varkenshouderij

Nieuws

Denemarken start met plaatselijk verdoven bij castratie

De Deense varkenshouderij begint dit jaar met plaatselijke verdoving bij castratie van biggen.

Per 1 januari 2019 worden alle biggen eerst verdoofd, voordat de ingreep wordt uitgevoerd. Dat meldt onderzoeks- en bedrijfsadviesorganisatie Seges Svineproduktion, onderdeel van landbouwfederatie LF in Kopenhagen.

Verfijnde verdovingsmethode

De methode is verfijnd, laat voorzitter Erik Larsen van Seges Svineproduktion weten. “Zo kunnen we de biggen op een manier verdoven die het dierenwelzijnsniveau verbetert.” De organisatie introduceert binnenkort een handleiding voor de varkenshouders. Deze gaan de verdoving zelf uitvoeren en moeten daarom theoretisch en praktisch wegwijs worden gemaakt, aldus Seges.

Of registreer je om te kunnen reageren.