Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

DCA Beursprijs 7 cent onderuit

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens is met 7 cent verlaagd naar € 1,22 per kilo geslacht gewicht franco exportverzamelplaats of binnenlandse slachterij (excl btw). De notering voor levende varkens komt door een daling van 6 cent uit op € 0,96 per kilo.

De Boerenvarkensprijs is eveneens met 7 cent verlaagd naar € 1,37 per kilo. “Hoe slecht kun je het jaar beginnen”, luidt de begeleidende tekst op Twitter. “Tonnies doet wat hij wil.”

Het Duitse vleesconcern verlaagde donderdag zijn varkensprijs met 7 cent naar € 1,30 per kilo geslacht gewicht. Tönnies haalde daarmee veel meer van de varkensprijs af dan concurrent Vion GmbH. Laatstgenoemde volgde de Vereinigungspreis van de producentenorganisatie VEZG die met 3 cent omlaag ging naar € 1,34 per kilo geslacht gewicht.

Ook Westfleisch en Danish Crown betalen 4 cent minder dan de Vereinigungspreis. De Duitse Varkenshoudersorganisatie ISN roept varkenshouders op om op een later moment goed na te denken aan wie de slachtrijpe varkens worden geleverd. Op dit moment is er sprake van een overschot aan varkens, zodat er weinig keus is. Zodra het aanbod weer eens wat krapper is, zouden varkenshouders volgens de ISN juist de middelgrote slachtondernemingen kunnen steunen die nu wel de Vereinigungspreis betalen.

Laatste reacties

 • het was beter geweest als ze min 14 waren gegaan

 • Mtstermors1

  Wat helpt dat dan al dat laten zakken. Door het zakken Word er alleen maar minder vlees verkocht. De slachterijen moet je toch niks van verwachten. Wij varkens boeren zijn zo stom dat we steeds meer biggen en varkens gaan maken. Doen ons zelf tekort

 • krulsaart

  Als er vraag is naar varkens betaalt Tonnies een week een centje meer en lopen al die slimme collega boeren weer als makke lammetjes achter hem aan. We graven ons eigen graf door (al dan niet rechtstreeks) onze varkens ( en tegenwoordig ook biggen) te leveren aan dit bedrijf.

 • John*

  van zaadje tot karbonaadje duurt ruim een jaar.. en niemand die vermeerderaars aanstuur om wat minder te insemineren nu..

 • boer met klompen

  Arme vleesvarkens houders die nog steeds veeeel te veeeel voor de biggen betalen

 • boer12

  Biggen 15 euro omlaag. Anders komen er nooit minder varkens. Sinds beurs in Vleuten weg is wordt er geen marktgerichte prijs meer neergezet.

 • Vhouder

  was te verwachten is veel verdiend wereldwijd aan de varkens dan komen er meer

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.