Foto: ANP VarkensNieuws

Straathof mag Knorhof herbouwen na brand

Varkenshouder Adriaan Straathof mag zijn bedrijf de Knorhof in Kapel-Avezaath herbouwen. Dat schrijven burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Buren in een brief aan de gemeenteraad.

Op verzoek van het CDA, D66 en Partij voor de Dieren is de Knorhof dinsdagavond 19 september agendapunt tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Etagestal, uibreiden niet mogelijk

Straathof mag volgens de regels van het bestemmingsplan hetzelfde bedrijf terug bouwen. Dat mag weer een etagestal zijn, schrijven B&W. Nieuwbouw dient wel te voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving. Uitbreiden is niet mogelijk. Het bouwblok is volledig benut. Om het bouwblok uit te breiden, kan Straathof ervoor kiezen een herziening van het bestemmingsplan in te dienen of een onderbouwde omgevingsvergunning aan te vragen. Bij uitbreiding van het bouwblok gaat het Gelderse plussenbeleid over aanvullende maatregelen voor dierenwelzijn of milieu ook een rol spelen.

Opruimen nog niet klaar

Woordvoerder Jan Voermans van Straathof verklaart dat binnenkort overleg is met de gemeente over herbouw van de Knorhof. Het opruimen van het door brand verwoeste bedrijf is nog niet klaar. De putten zitten vol regen- en bluswater met daarin ook asbestresten. Afgelopen april diende Straathof het verzoek in om van de etagestal een stal te maken met alleen varkens op de begane grond.

Beheer
WP Admin