Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

DCA Beursprijs keldert 10 cent

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens gaat met 10 cent onderuit naar € 1,52 per kilo geslacht gewicht. Daarmee blijft de prijs nog maar net boven het niveau waarop het jaar begonnen is.

De stemming op de varkensmarkt in Duitsland en Nederland is deze week ineens omgeslagen. Plots is daar de onzekerheid over de prijs als gevolg van de prijsverlaging die woensdag in Duitsland is doorgevoerd. De Vereinigungspreis en de slachterijnoteringen is daar met 8 cent gekelderd naar € 1,62 per kilo geslacht gewicht.

En daarmee is het einde van de prijsdaling nog niet in zicht. De prijsontwikkeling van de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) belooft voor de komende week weinig goeds. Vrijdag zakte het gemiddelde prijsniveau op deze veiling met 7 cent naar € 1,63 per kilo geslacht gewicht. In een stabiele markt bedraagt het verschil tussen Teleporc en de Vereinigungspreis 5 cent per kilo. Op dit moment zit er tussen beide prijzen niet meer dan 1 cent per kilo.

De vrees voor een verdere prijsdaling is dan ook gegrond. Dit is ook te merken aan het aanbod in Duitsland. Varkenshouders bieden meer varkens aan omdat ze bang zijn voor een verdere prijsdaling. Dit versterkt dan ook de druk op de markt.

Laatste reacties

 • V. Arkenshouder

  En de banken en Dlv maar voorspellen, dure biggen, biggen tekort, de vleesvarkensprijs gaat naar 2 euro, voerwinsten van 130 euro!! Voorspel dan nix.....
  Diegene die voorspellen voelen het niet in de portomonee. Wie had dit voorspeld?? Biggen van 75 euro nu afgeleverd bij 1,52/kg vlees, weer op landelijk gemiddelde. Varkenshouderij verdient weer geld word er geschreven!! Nou, bij de vleesvarkenshouders nog niet zoveel.

 • Vhouder

  inderdaad V.Arkenhouder ut is mooi weer waardeloos

 • Wisegay

  Een grote zeepbel de adviseurs van de periferie, en als hun marges in geding komen schreeuwen ze moord en brand........

 • adriemulders

  daarom moeten we terug naar de lei prijs,is heel transparant,geen invloeden van mee-eters en een eerlijke verdeling van winst en verlies!.
  en geen verdeeldheid in de relatie fokker-mester,en we hebben dan een "vijand"
  en dat is de slachterij,want die beivloed indirect de biggenprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.