Varkenshouderij

Nieuws

Coalitie Vitale Varkenshouderij breidt uit

De Coalitie Vitale Varkenshouderij (ViVa) breidt uit. Veevoerleveranciers Agirfirm en ForFarmers, fokkerijorganisatie Topigs Norsvin en slachterij Vion Food Group sluiten zich aan als partner.

Naast deze partijen bestaat ViVa uit de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Rabobank en het Ministerie van Economische Zaken (EZ). “Wij vinden het zeer belangrijk om partner te zijn in de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij. De varkenshouderij in Nederland staat voor grote uitdagingen. Dat betekent dat de krachten gebundeld moeten worden om alle schakels in de keten te versterken. Samenwerking met alle schakels is van cruciaal belang. Wij roepen andere bedrijven dan ook op om zich ook bij de Coalitie aan te sluiten”, zeggen de vier ketenpartners.

Uitblinken in kwaliteit en duurzaamheid

De aansluiting van deze ketenpartners is een volgende stap in de uitvoering van het Actieplan Vitale Varkenshouderij. Volgens coalitievoorzitter Uri Rosenthal is het een taak van alle partners in de keten om de Nederlandse varkenshouderij vitaal en toekomstbestendig te maken. “Alle ketenpartners moeten hun steentje bijdragen aan de uitrol van het Actieplan”, vertelt hij.

De coalitie ViVa wil een toonaangevende Nederlandse varkensketen realiseren die uitblinkt in kwaliteit en duurzaamheid. Een partnerschap in de coalitie is niet vrijblijvend. Partners zijn verplicht om financiële middelen beschikbaar te stellen om het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij mede te ondersteunen. De bijdrage is afhankelijk van de omvang van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.