Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Bezwaar ingediend tegen vergunning Knorhof

Stichting Varkens in Nood (VIN) heeft samen met Stichting Dier&Recht en Stichting Leefbaar Buitengebied een verzoek ingediend bij de provincie Gelderland en de gemeente Buren om de bestaande omgevingsvergunning van De Knorhof in te trekken.

Als zij daar geen gehoor aan geven, dan leggen de drie stichtingen de zaak in hoger beroep voor aan de Raad van State. Dat maakt VIN bekend. Varkensbedrijf De Knorhof in Erichem brandde eind juli af.

Aanleiding is het besluit van de gemeenteraad van Buren om herbouw van de Knorhof pas in de gemeenteraad te bespreken zodra daarvoor een aanvraag is ingediend. Wettelijk gezien mag Adriaan Straathof, eigenaar van het varkensbedrijf, het bedrijf herbouwen volgens de huidige wettelijke eisen. De drie stichtingen laten weten dat zij bezwaar zullen aantekenen tegen een aanvraag voor herbouw van De Knorhof zodra deze is ingediend.

Laatste reacties

  • melkveehouder .

    @ Erik. Een beetje zorgvuldigheid graag. Een verzoekschrift is iets anders dan een bezwaarschrift.

  • wienbemelmans

    waar halen deze groepen het lef vandaan om deze man nog verder onderuit te schoffelen, hij heeft vergunning om te bouwen maar hem nog verder omlaag halen stelletje ...........,

Of registreer je om te kunnen reageren.