Varkenshouderij

Nieuws 6 reactieslaatste update:2 aug 2017

Straathof heeft plan voor opruimwerk ingediend

Adriaan Straathof heeft dinsdagochtend 1 augustus een plan ingediend voor het opruimen van alle kadavers en resten van het afgebrande bedrijf in Erichem. Dat vertelt een woordvoerder van de provincie.

Er werd bestuursdwang toegepast om te zorgen dat Straathof voor 10.00 uur ’s ochtends zelf met een plan kwam. De provincie wil dat er vaart wordt gemaakt met het opruimen van de resten. De eerste klachten over stank zijn al gemeld. Als de provincie het plan goedkeurt, moeten de werkzaamheden gelijk van start gaan. Dat gaat naar verwachting twee tot drie weken duren.

Geen gevaar volksgezondheid

Daarbij zegt de provincie dat geur- en stankoverlast niet te voorkomen is, maar dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Als de provincie het plan van Straathof niet goedkeurt, gaat de provincie op kosten van de eigenaar het werk zelf laten uitvoeren.

Laatste reacties

 • Trot

  Lekker die lijke lucht en vliegen voor de omgeving heb medelijde met bewoners

 • WJHDKremer

  Dat is nu bureaucratie. Hij moet binnen drie dagen een plan maken onder bestuursdwang en de overheid heeft 2 a 3 weken nodig om goed te keuren. Bahbah

 • Zandboertje

  Straathof schijnt nogal goed over lijken te kunnen, dat scheelt dan weer

 • wienbemelmans

  wat is het makkelijk om die man trappen na te geven,er zijn maar weinig ondernemers als hij. zulke dingen kunnen altijd gebeuren of je groot of klein bent.

 • info36

  Het domme van de Nederlandse varkenssector is dat men dit stuk keiharde zakenman zonder enige menselijkheid de handen boven het hoofd probeert te houden terwijl hij de gehele varkenshouderij enorm schaadt met zijn gedrag. Dom dom dom.

 • wienbemelmans

  info 36 wat een dom verhaal van jouw ken je de varkenshouderij of alleen van
  horen zeggen , niks makkelijker als iemand af te kraken dat is domme praat van jouw kant.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.