Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Pali Geldrop mag Varken van Morgen slachten

De varkensslachterij Pali Geldrop heeft het certificaat van het Varken van Morgen behaald.

Met het certificaat toont de slachterij aan dat het varkensvlees dat onder het kwaliteitsprogramma Varken van Morgen geslacht, uitgesneden en getransporteerd wordt, volledig traceerbaar is. Daarnaast voldoet het varkensvlees dat volgens het concept wordt geslacht aan de gestelde eisen die de Nederlandse supermarkten hebben opgesteld.

Duurzamere varkensvleessector

De varkensslachterij is trots op het behalen van het Varken van Morgen- certificaat, nadat eerder dit jaar ook het Beter Leven-keurmerk is binnengehaald. Pali Geldrop, dat een capaciteit heeft van 780.000 slachtingen per jaar, wil met de behaalde certificaten een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de Nederlandse varkensvleessector. Groei van het aantal slachtingen is echter geen doelstelling van het slachtbedrijf. Het certificaat heeft dan ook geen invloed op de inkoop van varkens, maar geeft de slachterij wel de mogelijkheid om meer afnemers te beleveren. “Ik hoop door de betere spreiding in de afzetmarkt een betere prijs voor het varkensvlees te kunnen realiseren”, vertelt Martijn Paridaans, directeur van de Pali Group. “Maar onze collega’s hebben dit keurmerk ook.”

Foto: Ruud Ploeg
Foto: Ruud Ploeg

Kwaliteitsprogramma

Het Varken van Morgen is een kwaliteitsprogramma, opgesteld in 2013, voor varkenshouders waarin bovenwettelijke normen zijn opgenomen voor een duurzame productie van varkensvlees met meer aandacht voor dierenwelzijn, diergezondheid en milieu. De vleesvarkens hebben bijvoorbeeld 25% meer ruimte dan gangbaar is en biggen 50%. De varkens worden niet gecastreerd en er wordt ingezet op een beperkt gebruik van antibiotica.

Eén reactie

  • stanneveld vee en vlees

    hai leuk zou graag in contact gaan om hier afzet e bevorderenmin de 60tigerjaren begonen

Of registreer je om te kunnen reageren.