Varkenshouderij

Nieuws

Klasse KI breidt Duroc berenkeus uit

Ki-organisatie Klasse KI is een samenwerking aangegaan met het Deense kernfokbedrijf Rønshauge en SPF-Danmark.

Met deze samenwerking heeft Klasse KI toegang tot een grotere keuze in DanAvl-Duroc-beren. Het kernfokbedrijf is hiermee het vierde fokbedrijf waarmee Klasse KI de Duroc-beren selecteert en importeert.

100 extra beren importeren

Vanuit het nieuwe kernfokbedrijf Rønshauge gaat de ki-organisatie jaarlijks 100 beren extra naar Nederland en België importeren. Klasse KI importeert in totaal 350 beren per jaar vanuit Denemarken. Rønshauge heeft meer dan 2.000 zeugen en is één van de grote DanAvl-kernfokkers die meedraaien in de top van Denemarken, vertelt Stefan Derks, directeur van Klasse KI. Door een groeiende vraag naar Deense Duroc in Nederland, maar vooral in België, komen op de ki-stations 100 extra beren te liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.