Varkenshouderij

Nieuws 2846 x bekeken

DCA Beursprijs 2.0 voor varkens stabiel

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft net als vorige week staan op € 1,62 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs stabiliseert op € 1,76 per kilo.

Er is nog steeds sprake van een stabiele marktsituatie. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) stabiliseerde vrijdag 18 augustus op € 1,76 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat het prijsniveau van deze veiling 6 cent hoger dan de Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG. Het verschil is daarmee een fractie groter dan de marge van 5 cent die een stabiele situatie weergeeft.

De hoop is gevestigd op een aantrekkende vleesmarkt nu de vakantieperiode ten einde loopt. Dit zou de varkensmarkt de gewenste impuls kunnen geven. Aan de andere kant neemt ook het aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens in Duitsland wat toe en gaan ook de slachtgewichten daar na een flinke daling in de afgelopen periode weer wat omhoog.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.