Varkenshouderij

Nieuws

Westfleisch gaat ook minder betalen voor beren

Westfleisch ziet zich genoodzaakt om in navolging van Tönnies het afrekeningsmodel voor beren aan te passen aan lagere opbrengsten op de markt.

“Helaas moeten wij, zoals ook andere marktpartijen, vaststellen dat de afzet van berenvlees toenemend moeilijker wordt. Ook wij kunnen ons aan deze marktomstandigheden niet onttrekken,” zo deelt Westfleisch zijn leveranciers schriftelijk mee.

Tönnies is volgens Westfleisch de marktleider in het segment berenvlees en de neerwaartse bijstelling van het afrekeningsmodel heeft daarom flinke waardeverschuivingen tot gevolg. De wijziging treft vooral beren met een minder hoog spiervleesaandeel.

Bij Tönnies zal het nieuwe afrekeningsmodel vanaf 10 juli worden toegepast. Westfleisch begint er 31 juli mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.