Varkenshouderij

Nieuws

Grootste varkensstapel in Verenigde Staten op 1 juni

De Verenigde Staten hebben de grootste varkensstapel sinds er is begonnen met het tellen van varkens en biggen in 1964.

Dit jaar leverde de junitelling een totaal van 71,1 miljoen dieren op, 3% meer dan bij de junitelling van 2016. Ook sinds de maarttelling van dit jaar is de varkensstapel gegroeid. Vergeleken met de laatste telling is het aantal varkens en biggen met 1% toegenomen.

Ook meer zeugen

Ook de zeugenstapel in Amerika wordt steeds groter. Bij de laatste inventarisatie stond de teller op 6,07 miljoen dieren. Een groei van 2% ten opzichte van vorig jaar. Vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar kwam het totaal in het tweede kwartaal 1% hoger uit.

Het aantal vleesvarkens stond op 1 juni op 65,6 miljoen. Dit is het grootste aantal sinds er is begonnen met inventariseren. De groei vergeleken met vorig jaar in het tweede kwartaal is 4% en vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal 1% toegenomen. In deze groep vielen ook 32,3 miljoen biggen. De tweede grootste biggenpopulatie in het eerste kwartaal van een jaar sinds men in 1970 de VS is begonnen met het afzonderlijk tellen van deze dieren. De helft van het aantal zeugen in dit kwartaal wierp in deze periode en was hiermee goed voor het genoemde aantal biggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.