Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

DCA Beursprijs daalt opnieuw 7 cent

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens is voor de tweede achtereenvolgende week met 7 cent verlaagd naar nu € 1,60 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs daalt met 6 cent naar € 1,76 per kilo.

De prijsverlagingen passen in het beeld van de gebeurtenissen in Duitsland. Woensdag verlaagde de noteringscommissie van de producentenorganisatie VEZG de toonaangevende Vereinigungspreis met 6 cent naar € 1,70 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat deze prijs 11 cent lager dan twee weken geleden.

De slachterijen in Duitsland vonden deze verlaging echter onvoldoende. Zij deden er wat dat betreft nog een flinke schep bovenop. Zowel Tönnies als Vion maakten eigen prijzen bekend (Hauspreisen) en komen met een verlaging van 9 cent deze week op een prijs van € 1,67 per kilo. Zij noteren dus in twee weken 14 cent lager. Daarmee dalen de prijzen van deze bedrijven zelfs tot onder het niveau van eind maart begin april.

Het is de vraag of de markt op dit lagere niveau tot rust kan komen. Voorlopig ziet het er naar uit dat de druk op de Vereinigungspreis groot is om in de komende week verder te zakken naar het niveau van de Hauspreis van de slachterijen. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) wijst ook in deze richting. Het gemiddelde prijsniveau op deze veiling stabiliseerde vrijdag op het niveau van € 1,71 per kilo. Het verschil ten opzichte van de Vereinigungspreis bedraagt daarmee slechts 1 cent per kilo, terwijl in een rustige stabiele markt wordt uitgegaan van een gat van 5 cent per kilo.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

  • wat een sukkels met de boeren varkensprijs sorry hoor maar dit slaat nergens op

Of registreer je om te kunnen reageren.