Varkenshouderij

Nieuws laatste update:30 jun 2017

Zeugenprijzen in Nederland en Duitsland omlaag

Op de zeugenmarkt is het tamelijk rustig. Al was de afgelopen weken wel wat druk te voelen, met name in Duitsland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze week de Vereinigungspreis voor slachtzeugen omlaag ging.

Na het bekendmaken van deze notering volgden de Duitse slachters met prijsdalingen. De Duitse noteringen gingen 5 cent omlaag, hiermee komt de Vereinigungspreis op € 1,35 en rekenen Tönnies en Westfleisch met € 1,27.

In Nederland bleven aan het begin van de week de noteringen nog stabiel. Maar ook in ons land gingen donderdag 29 juni noteringen omlaag. Tijs Haarle zette zijn prijs op € 1,02, dat is 4 cent lager dan vorige week. Ook Hellendoorn noteert inmiddels lager, nadat woensdag nog een onveranderde prijs werd afgegeven. Deze prijs zakt met 3 cent naar € 1,13.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.