Varkenshouderij

Nieuws laatste update:23 jun 2017

Tönnies stelt afrekening beren naar beneden bij

Vleesconcern Tönnies past zijn afrekeningsmodel voor beren opnieuw aan. De maatregel gaat in op 10 juli.

Volgens zowel het Bauernverband als varkenshoudersorganisatie ISN is sprake van een verslechtering vanuit het perspectief van de leveranciers. In vergelijking met het vorige model worden naar het oordeel van de ISN met name minder vleesrijke beren met 4 tot 6 cent per kilo slechter gewaardeerd. Dit valt op te maken uit berichtgeving in het Duitse vakblad SUS.

‘Aanzienlijke verslechtering’

In magazine TopAgrar bevestigt marktexpert Christa Niemann van het Bauernverband (DBV) dat er voor betaalde gewichtscategorieën minder geld wordt toegekend. Niemann betitelt de verslechtering ten opzichte van het vorige model als ‘aanzienlijk’.

Het vorige model werd anderhalf jaar geleden ingevoerd. Een mogelijke reden voor de nieuwe aanpassing is dat China geen vlees van beren wenst. De Chinese markt is van wezenlijk belang voor Tönnies. Na een tijdelijke sluiting van deze markt voor het Duitse concern, gaf China onlangs weer toestemming aan Tönnies om de export te hervatten.

Of registreer je om te kunnen reageren.