Varkenshouderij

Nieuws

Productiviteit Deense zeugen weer hoger

De productiviteit van de Deense zeugenstapel is vorig jaar verder gestegen. Het aantal gespeende biggen per zeug per jaar nam toe naar 32,2.

Dat is een plus van 0,8 biggen ten opzichte van 2015. Dat meldt Seges VSP, de technische en bedrijfseconomische onderzoeksorganisatie van de varkenssector in haar nieuwe jaarlijkse rapport. De sterfte van biggen daalde met 0,2 procent naar 21,3 procent. Het is het zevende jaar op rij dat de sterfte iets wordt teruggedrongen. In 2010 was de sterfte 23,6 procent.

De gemiddelde productie per bedrijf bedroeg vorig jaar 23.367 biggen tegen 22.077 in het voorafgaande jaar. De voerproductiviteit bleef ongewijzigd op 1,88 gestandaardiseerde voereenheden per kilo groei.

Of registreer je om te kunnen reageren.