Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs stijgt 2 cent

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens stijgt met 2 cent naar € 1,76 per kilo. De Boerenvarkensprijs stabiliseert vooralsnog op € 1,88 per kilo.

Na drie weken een pas op de plaats wordt door de DCA Beursprijs een nieuwe stap omhoog gemaakt. Daarmee staat deze prijs 27 cent hoger dan waarop het jaar is aangevangen. De slachterijen willen de varkens op dit moment graag hebben en dat is dan ook de achterliggende reden van deze prijsstijging.

In Duitsland toont de varkensmarkt zich zeer stabiel met toch een positieve onder toon. Ook daar willen de slachterijen de slachtrijpe varkens graag hebben. Dat was vrijdag ook goed te merken op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc). Het gemiddelde prijsniveau op deze veiling klom met 2 cent naar € 1,88 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is het prijsverschil ten opzichte van de Vereinigungspreis weer iets toegenomen. Het gat bedraagt inmiddels weer 7 cent per kilo.

In een stabiele markt is het verschil normaal gesproken 5 cent. De huidige situatie laat de hoop op een hogere prijs dus weer iets toenemen. Aan de andere kant zijn de vleesverkopen niet zodanig dat daarvan direct ondersteuning moet worden verwacht. Bij een aantal onderdelen staan de prijzen juist onder druk en dat remt een opwaartse prijsbeweging. Vooralsnog is het dus hoofdzakelijk het relatief krappe aanbod die de kar moet trekken.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.