Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs daalt met 2 cent

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens is met 2 cent verlaagd naar € 1,74 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs is onveranderd gebleven op € 1,88 per kilo.

De varkensprijzen in Nederland en Duitsland moeten vooralsnog een pas op de plaats maken. De DCA Beursprijs hoopte twee weken geleden voor de muziek uit te lopen, maar ondanks een hogere internetveiling van de Duitse varkensbeurs op dat moment bleven de andere noteringen in Nederland en Duitsland op hun plek. De toch wat moeizamere marktomstandigheden nopen de DCA Beursprijs om toch de stap terug te doen.

Het aanbod aan slachtrijpe dieren wordt op dit moment nog steeds goed opgenomen door de slachterijen. De vleesverkopen blijven echter moeizaam verlopen en sommige onderdelen leveren eerder wat minder dan meer op. Het gevolg daarvan is dat er langzaam maar zeker wat prijsdruk ontstaat in de markt. Vandaar dat men er voorlopig van uitgaat dat stabiele prijzen voorlopig het maximaal haalbare zijn.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) laat dit ook zien. Het gemiddelde prijsniveau op de veiling daalde vrijdag met 1 cent naar € 1,86 per kilo geslacht gewicht. Het prijsverschil ten opzichte van de Vereinigungspreis van de producentenvereniging VEZG is daarmee weer teruggezakt naar 5 cent per kilo. Zo’n verschil wordt in de markt ervaren als een stabiele situatie. Daarmee lijkt een weg naar boven voorlopig even niet haalbaar. Bovendien breekt langzamerhand de vakantieperiode, waarin de vraag traditioneel minder is, aan en daarmee ziet het er voorlopig niet naar uit dat de prijzen nog een sprong naar boven gaan maken.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.