Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

DCA Beursprijs blijft op € 1,74

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft op zijn plek met € 1,74 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs blijft gehandhaafd op € 1,88 per kilo.

Veel ruimte voor hogere varkensprijzen lijkt er op dit moment even niet te zijn. Dit hangt onder meer samen met het feit dat er door Pinksteren een slachtdag uitvalt. Daarbij komt dat de vleesverkoop er niet of nauwelijks in slaagt de prijzen te verhogen.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) gaf een week geleden nog het signaal af dat er wel wat rek naar boven zat. Het gemiddelde prijsniveau op de internetveiling steeg op vrijdag 26 mei nog met 4 cent naar € 1,90 per kilo geslacht gewicht. Mooie weersvoorspellingen deden op dat moment de hoop op hogere varkensprijzen groeien, maar in de afgelopen week werd deze verwachting niet ingelost. Dinsdag moest de internetveiling al een centje prijsgeven en vrijdag ging er nog eens 3 cent van de prijs af.

Ondertussen verhoogde de producentenvereniging VEZG haar Vereinigungspreis met 1 cent naar € 1,81 per kilo. De slachterijen volgden deze stap. Een grotere prijsverhoging bleek simpelweg niet haalbaar. Vandaar dat de Teleporc-notering vrijdag 3 cent omlaag moest naar € 1,86 per kilo. Daarmee is het verschil tussen de Vereinigungspreis en de Teleporc-prijs weer geslonken tot 5 cent en dat betekent normaal gesproken een stabiele situatie. Vooralsnog moet dan ook rekening worden gehouden met een stabiele prijsvorming.

Laatste reacties

  • JKr

    Nu is het weer en horen we niks over de bbq? Normaal naar boven, toch?

  • info36

    Ik lever ook aan de plaatselijke supermarkt. Zij hebben nog nooit zo'n grote omzet gedraaid als de laatste weken ivm de bbq. Dit is in heel Nederland zo. Dus de vraag naar varkensvlees is enorm. En toch ontkennen?

Of registreer je om te kunnen reageren.