Varkenshouderij

Nieuws laatste update:24 jun 2017

DCA Beursprijs 2.0 blijft gelijk

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft de komende week onveranderd op € 1,76 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs stabiliseert op € 1,88 per kilo.

Ondanks een moeizamere afzetmarkt voor varkensvlees houdt de Beursprijs de prijsverhoging van 2 cent van afgelopen week vast. Alleen Van Rooi Meat volgde in deze week deze prijsstijging. Slachterijen willen de slachtrijpe varkens graag hebben om de haken te vullen, maar de verkoop van het vlees loopt wat moeilijker. Enkele onderdelen leveren iets minder op dan in de afgelopen weken. Vandaar dat de andere slachterijen niet bereid zijn hun varkensprijzen te verhogen. Vooralsnog moet dan worden uitgegaan van een stabiele varkensprijs.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) ging vrijdag juist met 2 cent omlaag. Daarmee is de prijsstijging van in totaal 3 cent tijdens de voorgaande twee veilingen voor een belangrijk deel weer weggepoetst. Het geeft ook aan dat de ruimte om te varkensprijzen in Duitsland te verhogen krapper is geworden.

In een stabiele markt bedraagt het prijsverschil tussen de Teleporc-prijs en de Vereinigungspreis van de Duitse producentenvereniging VEZG 5 cent per kilo. Na de veiling van vrijdag bedraagt het verschil nog 6 cent. In een markt waarin een deel van het vlees eerder wat moeizamer dan beter verkocht wordt, is dat geen situatie waarin stijgende varkensprijzen voor de hand liggen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.