Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Tönnies wil capaciteit verhogen in Rheda

De Duitse marktleider Tönnies Fleisch wil de slachtcapaciteit op de hoofdlocatie in Rheda-Wiedenbrück 15% verhogen. Het is de bedoeling dagelijks 30.000 varkens te gaan slachten op de hoofdlocatie. Het maximale aantal varkens dat de slachterij nu aankan, is 26.000.

Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat het niet nodig is de fabriek uit te breiden om de plannen te realiseren. Met nieuwe machines en verbetering van de interne logistiek en werkwijze is het mogelijk de beoogde capaciteit te realiseren. In de slachterij in Rheda-Wiedenbrück vindt het hele proces plaats, van slachten van varkens tot het verpakken van vlees.

Grote vraag naar varkensvlees

Aanleiding voor de uitbreiding is de grote vraag naar varkensvlees, laat het bedrijf weten. Het bedrijf wil daar met deze investering op inspelen.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers in maart zei eigenaar Clemens Tönnies dat het bedrijf de laatste drie jaar voornamelijk uitbreidt buiten Duitsland. Dit leidde ertoe dat in vijf jaar tijd het aantal varkens dat het bedrijf wereldwijd slacht bijna verdubbelde van 11 miljoen in 2010 tot 20,4 miljoen varkens en zeugen afgelopen jaar.

Tönnies Fleisch, dat in Duitsland marktleider is, heeft in Groot-Brittannië vier varkensvleesfabrieken. Naar eigen zeggen is het bedrijf ook in Groot Brittannië marktleider. In Spanje slacht Tönnies Fleisch zeugen. Het bedrijf slacht wekelijks ruim 40.000 varkens van Nederlandse herkomst.

Eén reactie

  • PosthouwerBoerkamp

    Zou het niet moeten zijn : "vergroting STAL-capaciteit"? Als je nu al die "mobiele" stalcapaciteit eens ziet, schieten de tranen je in de ogen......

Of registreer je om te kunnen reageren.