Varkenshouderij

Nieuws

Juiste inkoopmoment zorgt voor lagere voerkosten

Varkenshouders kunnen veel geld besparen door op het juiste moment voer in te kopen, zegt Bart Teuwen, marktdeskundige van DLV België.

Teuwen sprak tijdens het Future Farming Pigs seminar op het congres Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA) op 9 en 10 mei in Utrecht. Volgens Teuwen maken varkenshouders nog te weinig gebruik van marktinformatie om voer in te kopen.

MAS-index voorspelt voerprijs

DLV België ontwikkelde daarom de MAS-index, een managementtool dat varkenshouders helpt om voer tegen een vooraf vastgestelde prijs in te kopen. De tool voorspelt de voerprijs op basis van de verwachtingsprijzen van tarwe, mais en soja op de termijnmarkten. Daarnaast is de MAS-index geschikt om te benchmarken en om offertes voor toekomstige voerleveranties te toetsen aan de verwachtingen op de termijnmarkt.
De marktinformatie is in Nederland beschikbaar onder de naam Pig Progress Market Advisory.

Of registreer je om te kunnen reageren.