Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Europese Unie slacht minder varkens

Aantal varkensslachtingen loopt sterk terug in de belangrijkste varkenslanden van de Europese Unie.

Dat meldt varkenshouderijorganisatie ISN op basis van cijfer van het Duitse marktbureau AMI.

De som van de slachtcijfers van Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken ligt in de eerste vier maanden 3,5% onder het aantal van die periode vorig jaar. Dat komt neer op een daling van 1,2 miljoen dieren.

Ook in andere landen binnen de EU ligt het aantal varkensslachtingen aanzienlijk achter bij het aantal van vorig jaar. In Groot-Brittannië en Denemarken werden respectievelijk 9,4% en 8,2% minder varkens aan de haken gehangen.

Het slachtgewicht in de belangrijkste landen ligt wél boven het niveau van vorig jaar. Alleen in de eerste twee weken lag het gemiddeld slachtgewicht gemeten in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Polen en Groot-Brittannië onder het niveau van vorig jaar. Gemiddeld wogen de varkens in de eerste 17 weken 94,73 kilo. Een jaar terug was dit nog 94,30 kilo.

Eén reactie

  • John*

    wat 3,5 % minder hard lopen toch doet met de marges..

Of registreer je om te kunnen reageren.