Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Eersel wil strengere geurnormen invoeren

Het college van B&W van de Brabantse gemeente Eersel wil toekomstige stankoverlast van intensieve veehouderijen voorkomen door de geurnormen aan te scherpen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Nu geldt een maximale belasting in het buitengebied van tien zogenoemde odeurunits en drie odeurunits binnen de bebouwde kom. Na de aanscherping wordt dat zeven odeurunits buiten en één binnen de bebouwde kom.

Meer geuremissie en overlast ongewenst

Volgens wethouder Tönissen kan de gemeente hiermee beter inspelen op de toekomst als agrarische bedrijven gebruikmaken van de mogelijkheid om uit te breiden. In het gedoogakkoord is opgenomen dat verdere groei van geuremissie en overlast ongewenst is.

Joris van Aken, woordvoerder namens boerenorganisatie ZLTO, is verbaasd: “Er zijn in Eersel nauwelijks klachten over stank van veehouderijen. Ik zie geen reden waarom de norm hier naar beneden moet.”

Laatste reacties

  • John*

    zetten ze zichzelf er niet mee vast met zulke normen? een veehouderij hoeft pas mee te doen als er wat wijzigt op zijn bedrijf, wil een dorp ergens uitbreiden of inbreiden en er is een hogere odeur dan 3 kan er niets..

  • John*

    en daarbij het zijn de opstallen niet zozeer die de overlast veroorzaken, het is een paar keer per jaar dat het land bemest wordt en dat is goed te ruiken enkele dagen.

  • JKr

    Waarom is er niet gewoon een landelijke duidelijk werkbare richtlijn. Nu reageert in elke Brabantse gemeente B&W direct op enkele actiegroepen en schreeuwlelijkerds en ontstaat er rechtsongelijkheid. Ongelooflijk wat er aan regelgeving over agrarische sector uitgestrooid wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.