Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens klimt 3 cent

DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens is met 3 cent verhoogd naar € 1,74 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs is eveneens met 3 cent gestegen een komt daarmee uit op € 1,86 per kilo.

De prijsstijging in Nederland kan daarmee net niet meekomen met de prijsverhoging op de Duitse varkensmarkt. In Duitsland gingen de varkensprijzen afgelopen week met 4 cent per kilo omhoog. Zowel de Vereinigungspreis van de producentenorganisatie VEZG als de prijs van de grote slachterijen Tönnies en Vion GmbH stegen daarmee naar € 1,80 per kilo geslacht gewicht.

De prijsverhoging is voornamelijk veroorzaakt door een krap aanbod aan slachtrijpe varkens. Daarnaast speelt ook mee dat de slachterijen hopen op een aantrekkende vleesafzet in verband met Hemelvaart en stijgende temperaturen. Vooralsnog blijft dit wensdenken, want de vleesafzet laat nog weinig verbetering zien in prijs.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs gaf wat dat betreft ook nog geen signalen af dat de afzet in de komende week de stijgende lijn doorzet. Het gemiddelde prijsniveau op deze veiling zakte namelijk met 1 cent naar € 1,85 per kilo geslacht gewicht. Daarmee slinkt het verschil met de Vereinigungspreis tot 5 cent. In de praktijk betekent dit meestal dat vooralsnog uitgegaan wordt van een stabiele marktsituatie en dus ook van gelijkblijvende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.