Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs 2.0 stabiel

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft voor de komende week op € 1,71 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs wijzigt ook niet en noteert zodoende € 1,83 per kilo.

In Duitsland bleven de prijzen afgelopen week ook onveranderd. Het krappe aanbod en een moeizamere vleesafzet hielden elkaar in evenwicht waardoor de prijs op hetzelfde niveau bleef als in de voorafgaande week. Hoewel de vleeshandel moeizamer verloopt willen de slachterijen de slachtrijpe varkens graag hebben om zodoende de slachthaken zo veel mogelijk te vullen. De vleesafzet mist op dit moment vooral een extra impuls vanuit de verkoop van barbecue-artikelen.

Mooier weer zou de verkoop net dat zetje kunnen geven om de varkensprijs naar een hoger niveau te tillen. Desondanks zit de prijsontwikkeling op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs nog steeds in de lift. Vrijdag werden de aangeboden varkens vlot verkocht op een prijsniveau dat 1 cent hoger uitkwam dan dinsdag met gemiddeld € 1,84 per kilo geslacht gewicht.

Het prijsverschil ten opzichte van de Vereinigungspreis (€ 1,76 per kilo) is daarmee toegenomen tot 8 cent per kilo. Dit biedt varkenshouders hoop op een lichte prijsstijging in de komende week. In een stabiele situatie bedraagt het verschil namelijk 5 cent per kilo.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.