Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs 2.0 blijft gelijk

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens komt niet van zijn plek en noteert zodoende onveranderd op € 1,74 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs stijgt wel; met 2 cent naar € 1,88 per kilo.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) heeft wat dat betreft alvast een voorschot genomen op de mogelijke ontwikkelingen volgende week. Het gemiddelde prijsniveau op deze veiling steeg vrijdag met 4 cent naar € 1,90 per kilo. Daarmee ligt de prijs op deze veiling 10 cent boven de Vereinigungspreis, die woensdag onveranderd werd vastgesteld op € 1,80 per kilo. Een dergelijk verschil biedt varkenshouders goede hoop op een hogere varkensprijs volgende week. In een stabiele situatie bedraagt het verschil namelijk zo’n 5 cent per kilo.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.