Varkenshouderij

Nieuws

Varkensprijs maakt pas op de plaats

DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft voor de komende week onveranderd op € 1,68 per kilo geslacht gewicht. De boerenvarkensprijs blijft staan op € 1,80 per kilo.

In Duitsland werd woensdag ook een pas op de plaats gemaakt. Zowel de Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG als de noteringen van slachterijen Tönnies en Vion GmbH bleven staan op € 1,73 per kilo geslacht gewicht. De stabilisering in de prijzen vloeit voort uit een iets ruimer aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens ten opzichte van de vraag. Dit is vooral ingegeven door het uitvallen van slachtcapaciteit in verband met feestdagen.

Al met al is de varkensmarkt in rustiger vaarwater terecht gekomen. Naar Pasen toe liep de verkoop van varkensvlees in de Europese Unie heel goed. Zonder de extra vraag voor de feestdagen is de hoop gevestigd op een weersverbetering. Mooi weer draagt bij aan een vlottere doorloop in de vleesafzet en dat levert een welkome ondersteuning aan de varkensprijs.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) noteerde afgelopen dinsdag nog een centje hoger op € 1,79 per kilo, ofwel 6 cent boven de Vereinigungspreis. Vrijdag werd geen veiling gehouden in verband met Pasen. Dinsdag is er wel weer een veiling.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.