Varkenshouderij

Nieuws

Varkens in Nood beticht Vion van misleiding

Varkens in Nood heeft een klacht ingediend tegen slachterij Vion bij de Reclame Code Commissie.

Varkens in Nood vindt dat de video over het slachtproces die Vion online heeft gezet, niet geheel transparant is. Het onderdeel CO2-verdoving, en dan met name wat er in de lift gebeurt, is hierin niet te zien. Varkens in Nood schrijft op haar website dat het valse voorlichting en misleiding van het publiek is. Met de klacht bij de Reclame Code Commissie wil de dierenwelzijnsorganisatie dat Vion het gehele slachtproces openbaar maakt.

Vion: film niet bedoeld als reclamefilm

Vion laat in een reactie weten dat de bewuste film niet is bedoeld als reclamefilm. Vion heeft vorig jaar in Nederland het beleid doorgevoerd om met het tonen van een bedrijfsfilm de transparantie binnen de vleesindustrie te verhogen. Met deze film over het slachtproces wil Vion mensen informeren, die hierin geïnteresseerd zijn. Een extra aanpassing hierop zoals

Varkens in Nood wil komt er niet, zo stelt Vion.

Als mensen ook het verdovingsproces willen zien kan dit op de site van Eyes on Animals, zo stelt Vion. In 2013 heeft Eyes on Animals in samenwerking met Vion een film gemaakt waarin het proces met CO2-verdoving bij Vion te zien is. Deze film is goed begeleid door onderzoekers en geeft de werkelijkheid van het verdovingsproces goed weer, aldus Vion.

Of registreer je om te kunnen reageren.