Varkenshouderij

Nieuws

Smithfield versterkt positie in Polen

De wereldwijd grootste vleesverwerker Smithfield wil het Poolse Pini Polonia overnemen.

De Poolse slachterij is eigendom van de Italiaanse familie Pini, die in 2010 begon met varkens slachten in Polen. Momenteel staat vleesverwerker Pini Polonia er financieel slecht voor, weet marktanalist Albert Vernooij van Rabobank.

80.000 varkens per week

Volgens eigen cijfers slacht Pini Polonia 30% van de Poolse varkens. De fabriek heeft een capaciteit van 80.000 varkens per week. Naast de slachterij heeft Pini Polonia een uitsnijderij en een vleesverwerkingsfabriek in Polen.

Chinese WH-group

Smithfield is eigendom van de Chinese WH-group en is via dochterbedrijf Animex reeds marktleider in Polen. Vooral in China lopen de zaken goed voor de WH-group. De nettowinst bedroeg afgelopen jaar meer een miljard dollar. Volgens eigen zeggen is de schuldenlast een kwart afgebouwd.

Of registreer je om te kunnen reageren.