Varkenshouderij

Nieuws

POV weerspreekt verkwisting boerengeld

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) weerspreekt ten stelligste dat zij miljoenen boerengeld heeft verkwanseld.

Aanleiding is berichtgeving van IKB Nederland Varkens (IKBNV). De IKB-organisatie laat in haar nieuwsbrief weten verbaasd te zijn dat de POV volgend jaar geld gaat vragen voor de I&R-dienstverlening. IKBNV schrijft dat de POV miljoenen boerengeld heeft opgemaakt, afkomstig uit het Productschap en nu enkele miljoenen vraagt van de NVV en LTO.

POV: gratis dienstverlening

De POV neemt met klem afstand van de aantijgingen en noemt ze pertinent onjuist. De POV zegt dat zij afgelopen jaren met productschapsgeld gratis dienstverlening aan boeren leverden. Dit geld is niet in de zakken van bestuurders beland, zoals IKBNV suggereert. Het geld dat NVV en LTO in de POV stoppen, is geen contributiegeld, benadrukt de POV.

Of registreer je om te kunnen reageren.